Suzuki 1300 Rallycup
HEM 1300 Rallycup Föreningen 1300 Rallycup Nyheter Bild- Mediagalleri Press Forum Select language
Inbjudan/Anmälan
Kontakta oss
Cuptabell
Cupvinnarna
Cupteamen
Reglemente
Anmälarlicenser
Tävlingskalender
Tävlingssponsorer
Reservdelar/tillbehör
Välkommen till 1300 Rallycup!


2017 års vinnare Team Andersson Motorsport
Robert Andersson & Carl-Gustaf Karlsson
Säsongen 2017 var jubileumsåret. Hela 30 år fyllde cupen faktiskt redan vid början av året.

Hela 35 st team finns med i 2017 års cuptabell. Intresset håller i sig trots att tillgången på bilar är ytterst begränsad. Alla känner väl till ordet corrision. Cupmedlemmarna är ytterst duktiga att hålla ordning på sina bilar och vi har även fått se extremt snygga nybyggen.

Trots att cupen är öppen för alla grN bilar upp till 1300cc så verkar det som den gamla Suzukin är den allenarådande. Det är nog så att det numera är lite av kult att köra just den bilen.

Det här året hade tävlingsreglerna justerats lite så vintercupen utgick till förmån för hela fyra deltävlingar på vintern. Det betyder en intensiv period med mycket åka på kort tid. Turligt kör vi på billigare enhetsdäck och tävlingarna är ofta längre vilket ger valuta för pengarna. Dock räknas bara de två bästa resultaten in från vintern.
Veteranen Ola Strömberg med Victor Johansson respektive Tom Törngren tog ledningen efter de två första deltävlingarna men sen fick Robert Andersson för sig att köpa en gammal Mk1:a och ge sig med i leken tillsammans med Carl-Gustaf ”Kapten” Karlsson. Då var det roliga slut för Ola som tankade bort sig i Gestrikekannan och fick skämmas några tävlingar med dekalen ”1300 D” på bakluckan. Det visade sig att Robert och Kapten skulle bli vårens och sommarens suveräner med idel segrar i fyra deltävlingar på raken. Men sedan drabbades även de av tekniska problem vilket gjorde att första platsen i tabellen gick förlorad. Marcus Morén/Robin Hallman tog över och senare Joacim Rydin/Magnus Simensen. Mot slutet utkristalliserade det sig till en kvartet som skulle göra upp om segern i Finalen i SMK Örebro´s Rikspokalen. Här var det dock inget snack om saken. Robert och Carl-Gustaf tog med sin nyinköpta MK2:a en övertygande seger och säkrade därmed 2017 års SSM (”Sukka SM”). Tvåa blev till slut Ola Strömberg/Brittmarie Ålund. Trots försmädlig avåkning och bakaxelbrott så räddade paret Rydin/Simensen tredjeplatsen tack vare tidigare fina placeringar. Ytterst, ytterst knappt hamnade Morén/Hallman utanför pallen men kan stolta trösta sig med att återigen ha vunnit juniorcupen. Denna gången före Mattias Lagström/Rickard Forsell och Robin Norling/Mattias Sundström.
Enda och alltså bästa Utbildningsrallyekipage var Anton Larsson/Hans-Erik Larsson. Men prestationen var ändå berömvärd då de oftast var bland de allra främsta i sin klass mot betydligt snabbare bilar.
 
Vi får höra att publiken uppskattar våra små högvarviga maskiner och publikfriande körningar där vi kommer tidigt i startfälten och farten i cupen gör att många höjer på ögonbrynen! 
Succén torde till stor del bero på Cupen's lite annorlunda regler och den nyfikna viljan att anpassa reglerna så att det i första hand blir roligare att köra rally. Cupens måtto "Mycket Rally för Pengarna" jobbas hårt för att uppfyllas.

Cupen har nu även i några år varit ensam om sitt unika poängsystem där t.o.m. att enbart komma till start premieras. Systemet med att även dela ut poäng för varje körd sträcka har kommit för att stanna. Men detta är inte hela hemligheten. Cupen har även ett mycket aktivt och livaktigt nätverk på våra sociala medier som vi tror saknar motstycke inom vår sport. Detta ökar sammanhållningen alldeles oerhört vilket gör att motivering för fair play och öppenhet är väldigt stor. Även toleransen för andras gliringar och upptåg ställs på prov. Allt dock gjort med glimten i ögat. 

STÖRSTA anledning till att vi tredubblat antalet aktiva i cupen på några år är säkert beroende på våra härliga och generösa sponsorer som sett till att vi sluppit betala våra startavgifter i ett antal tävlingar och att vi haft uppskattade priser att dela ut. För att inte tala om våra mycket tillmötesgående arrangörer med dess funktionärer som hälsat oss välkomna.

STORT TACK TILL ER ALLA!HEM Bild- Mediagalleri
Följ oss
på Facebook

© 1300 Rallycup
Org. nr: 802463-3755
BG 822-4073
Swish 1235351465
e-post. styrelsen@1300rallycup.se

Om kakor (Cookies)

Webmaster:

Produktion: <beki>
SUZUKI 1300 Rallycup Press
Föreningen 1300 Rallycup Forum
Nyheter Translate