Suzuki 1300 Rallycup
HEM 1300 Rallycup Föreningen 1300 Rallycup Nyheter Bild- Mediagalleri Press Forum Select language
Inbjudan/Anmälan
Kontakta oss
Cuptabell
Cupvinnarna
Cupteamen
Reglemente
Anmälarlicenser
Tävlingskalender
Tävlingssponsorer
Reservdelar/tillbehör
Välkommen till 1300 Rallycup!
 
 
 
 


2019 års vinnare Team Rydin Racing
Joacim Rydin och Magnus Simensen
32-åriga 1300 Rallycup ångar på. Nu kör vi mot 33!

26 st. team fanns det med i 2019 års cuptabell. Intresset håller i sig trots att tillgången på bilar är ytterst begränsad. Alla känner väl till ordet corrosion. Cupmedlemmarna är ytterst duktiga att hålla ordning på sina bilar och vi har även fått se extremt snygga nybyggen.
Trots att cupen är öppen för alla grN bilar upp till 1300cc så verkar det som den gamla Suzukin är den allenarådande. Det är nog så att det numera är lite av kult att köra just den bilen. 
Kalendern bestod av elva stycken tävlingar varav två vintertävlingar tyvärr töade bort. Nu är ju reglerna så att max två vintertävlingar får räknas så dom som körde här hade chansen att räkna med båda i totalen. Då max sju får räknas med i den totala poängberäkningen så räcker det alltså köra enbart sommartävlingar om man så vill.

Tractive winter rally och Vinterpokalen bjöd på häftiga vintertävlingar.
Sedan kom sommartävlingarna med ZabraRallyt, L-E Thorp Memorial, Kullingstrofén, Finspångsrundan, Skilling 500, NoraTrofén och sedan finalen återigen i Rikspokalen.
Säsongen började med seger för Joacim Rydin/Magnus Simensen. Deltävling två stog den duon över och snabba första års junioren Calle Carlberg med pappa Torbjörn vid noterna vann och tog över totalledningen i cupen. Sedan drar sommar säsången igång och då ärJoacim Rydin/Magnus Simensen med igen och lyckas vinna fem tävlingar på rad med Calle/Torbjörn Carlberg tätt efter tills deras bil ger upp i tredje sommartävlingen. Felet var svårlöst och dom missar följande tre tävlingar. Redan vid deltävling nio hade Rydin/Simensen avgjort vem som skulle ta hand om RallyPROdukters vandringspris.. Kampen om resterande platser kunde inte avgöras förräns i finalen i Rikspokalen.

Vann cupen gjorde alltså Joacim Rydin och Magnus Simensen följd av Anton Larsson/Jim Hilmersson trea blev Ricardo Hillesjö/My Wessel
juniorcupen vanns av total tvåan Anton Larsson/ Jim Hilmersson följd av Hugo Johansson/ Tommy Svensson trea kom Calle/Torbjörn Carlberg med lite färre antal tävlingar körda.
Bäste Ungdomsåkare blev Philip Lindskog som visat mycket snabba tider under året och nu inhandlat Calle Carlbergs snabba MK II inför debuten bland dom stora pojkarna och tjejerna 2020
Vi hade endast tävlingssponsor till en av våra deltävlingar detta året och det var våran trogna sponsor LINDBERGS som fick lite extra reklam då dom flesta körde hela säsången med LINDBERGS vindrute streemer.
Vi har haft medlemmar som ordnat extrapriser till många av våra deltävlingar. Speciellt tack till Stefan Andersson Alfta Bilfärg som på ett roligt sätt lottat ut lackpaket till våra otursgubbar. Även vår tävlingssponsor Michael Lindberg har delat ut extrapresenter. Även andra medlemmar har bidragit på olika sätt.

Cupen upplever att inställningen från våra arrangörer är väldigt positiv och vi har mötts av stor välvilja. Att just våra bilar går ut bland de första innebär ju en aktiv säkerhetsåtgärd då farterna är rimliga men det hörs väl när vi kommer
Vi får höra att även publiken uppskattar våra små högvarviga maskiner och publikfriande körningar där vi kommer tidigt i startfälten och farten i cupen gör att många höjer på ögonbrynen! 
Succén torde till stor del bero på Cupen's lite annorlunda regler och den nyfikna viljan att anpassa reglerna så att det i första hand blir roligare att köra rally. Cupens måtto "Mycket Rally för Pengarna" jobbas hårt för att uppfyllas.

Cupen har nu även i några år varit ensam om sitt unika poängsystem där t.o.m. att enbart komma till start premieras. Systemet med att även dela ut poäng för varje körd sträcka har kommit för att stanna. Men detta är inte hela hemligheten. Cupen har även ett mycket aktivt och livaktigt nätverk på våra sociala medier som vi tror saknar motstycke inom vår sport. Detta ökar sammanhållningen alldeles oerhört vilket gör att motivering för fair play och öppenhet är väldigt stor. Även toleransen för andras gliringar och upptåg ställs på prov. Allt dock gjort med glimten i ögat. 


Då inga förslag om ändringar i våra regler eller poängsystem framkommit så kommer Cupen att köras på samma sätt 2020. Ett bra betyg åt 2019.
 
Klicka på "inbjudan/anmälan“ för att skriva in er i medlemsmatrikeln. Detta gäller ALLA, alltså även ni som var medlemmar 2017/2018.
Ska ni tävla behövs en även en teamanmälan. Glöm inte bort vår lilla gimmic att sätta namn på er tävlingsbil.

 HEM Bild- Mediagalleri
Följ oss
på Facebook

© 1300 Rallycup
Org. nr: 802463-3755
BG 822-4073
Swish 1235351465
e-post. styrelsen@1300rallycup.se

Om kakor (Cookies)

Webmaster:

Produktion: <beki>
SUZUKI 1300 Rallycup Press
Föreningen 1300 Rallycup Forum
Nyheter Translate